Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIzraelski ministar Ben-Gvir: "Nikada se ne smijemo predati Hamasu"

Izraelski ministar Ben-Gvir: “Nikada se ne smijemo predati Hamasu”

U nedavnom intervjuu za izraelski Radio 103 FM, izraelski ministar Itamar Ben-Gvir istakao je jasnu poruku o Hamasu. On je naglasio da bi bilo pogrešno sjediti za pregovaračkim stolom s organizacijom koja, prema njegovim rečima, počinjava strašna djela.

Ben-Gvir o mirovnim pregovorima

Ben-Gvir se izrazio kako je velika greška premijera na osnovu predloga za mirne pregovore. “Kako možemo sjediti s Hamasom čiji su pripadnici, navodno, silovali bebe? Mi im se trebamo predati?”, upitao je Ben-Gvir.

Poziv na prekid opskrbe Gazom

Osim toga, izraelski desničar ponovio je svoj stav da treba prekinuti opskrbu Gaze gorivom i hranom. “Ako bismo im prekinuli gorivo, u roku od sedam dana bili bi na koljenima”, izjavio je on. Također je dodao da bi zaustavljanjem kamiona pomoći, Gaza zapravo klečala u roku od dvije sedmice.

Vjerovanje u pobjedu

Ben-Gvir je završio svoj govor ponavljajući uvjerenje da Izrael može ostvariti punu pobjedu nad Hamasom. “Kakva glupost, kakva strašna greška. Možemo ostvariti potpunu pobjedu”, zaključio je izraelski ministar, naglašavajući svoj odlučan stav prema situaciji u Gazi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -