Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaSkandal na koncertima Marka Perkovića Thompsona u Imotskom: Policija procesuirala više od...

Skandal na koncertima Marka Perkovića Thompsona u Imotskom: Policija procesuirala više od sto osoba

Policijska uprava splitsko-dalmatinska obavijestila je javnost o ozbiljnom incidentu koji se desio tokom koncerata Marka Perkovića Thompsona u Imotskom. Na ovim događajima procesuirano je više od stotinu osoba zbog kršenja javnog reda i mira.

Incidenti na koncertima

Tokom koncerta 6. avgusta, na glavnom imotskom trgu puštena je kontroverzna pjesma “Evo zore, evo dana”. Ovo je izazvalo veliku pažnju javnosti, posebno zbog simbolike koja se povezuje sa tom pjesmom. Također, identifikovana je osoba koja je na spomenik Tinu Ujeviću stavila HOS-ovu zastavu s natpisom “Za dom spremni”.

Identifikacija i procesuiranje počinitelja

Prema zvaničnom saopštenju PU splitsko-dalmatinske, 14 osoba je privedeno zbog remećenja javnog reda i mira. Jedna osoba je privedena zbog prodaje predmeta sa simbolima koji mogu izazvati nemire. Policija nastavlja analizirati snimke kako bi identifikovala ostale počinitelje s tih događaja.

Reakcije publike i simboli

Na koncertima je bilo prisutno mnogo simbola ustaškog pokreta. Jedan od posjetitelja, Damir iz Širokog Brijega, na pitanje o nošenju HOS majice odgovorio je: “Jer ovo je naše. Jer ovo naš korijen”. Njegovo ponašanje izazvalo je dodatnu pažnju i polemiku među prisutnima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -