Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetJak zemljotres pogodio Japan: Nema upozorenja na cunami

Jak zemljotres pogodio Japan: Nema upozorenja na cunami

U subotu je sjeverni i sjeveroistočni Japan pogodio zemljotres magnitude 6,8 stepeni. Ovu informaciju su prenijeli lokalni mediji, javlja Anadolija. Prema navodima Japanske meteorološke agencije, epicentar zemljotresa se nalazio na dubini od 490 kilometara ispod površine Zemlje.

Nema prijavljenih šteta

Trenutno, izvještaji ne ukazuju na nikakvu značajnu štetu u pogođenim područjima, posebno na najsevernijem glavnom japanskom ostrvu Hokaido. Unatoč snazi zemljotresa, stanovništvo nije primilo upozorenje na cunami. To je potvrdila novinska agencija Kyodo sa sjedištem u Tokiju.

Sveže iskustvo jakog potresa

Japan je još uvijek u stanju uzbune nakon nedavnog zemljotresa jačine 7,1 stepen Rihterove skale. Ovaj potres se dogodio u četvrtak na jugozapadu Japana, stvarajući zabrinutost među građanima. Zbog učestalog pojavljivanja snažnih zemljotresa, Japan je poznat po svojoj pripremljenosti i brzoj reakciji na prirodne katastrofe.

Ostale informacije

Uprkos ovom ozbiljnom događaju, stanovnici Japana ostaju oprezni, ali pribrani. Mnogi su svjesni mogućnosti daljnjih podrhtavanja tla. U skladu s tim, vlasti i meteorolozi nastavljaju pratiti situaciju i pružati informacije javnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -