Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaRod Stewart otkazao koncert zbog bakterijske infekcije grla

Rod Stewart otkazao koncert zbog bakterijske infekcije grla

Rod Stewart, 79-godišnji muzičar, otkazao je svoj nastup u srijedu, samo nekoliko sati prije zakazanog koncerta u palači Caesars. Kao uzrok otkazivanja navodi se napad bakterijske infekcije grla.

Muzičar iskreno o svojim poteškoćama

Stewart je izjavio: “Većina ljudi može raditi s upalom grla, ali očito ne i ja. Apsolutno sam iscrpljen. Toliko sam se dugo veselio ovom koncertu. Istinski mi je žao zbog neugodnosti koje je ovo prouzročilo.” Dodao je da planira povratak na muzičku scenu 2025. godine.

O infekciji i zdravstvenim izazovima

Prema podacima NHS-a, infekcija koja je zadesila Stewarta može izazvati brojne simptome, uključujući grlobolju, osip, mučninu i bolove u mišićima. Iako nije ozbiljna bolest, obično se liječi antibioticima.

Rod Stewart o životu i budućnosti

Slavni muzičar nedavno je u intervjuu za The Sun priznao da se osjeća kao da su mu dani “odbrojani”. Izjavio je da ne strahuje od smrti, naglašavajući da će uživati u preostalih, vjerojatno još 15 godina.

“Uživat ću ovih posljednjih nekoliko godina koliko god mogu. Svi mi kad-tad moramo poći dalje, tako da smo svi u istom košu,” rekao je na kraju 79-godišnjak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -