Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMasakr ruskih vojnika: Uništeno 13 kamiona u kurskoj oblasti

Masakr ruskih vojnika: Uništeno 13 kamiona u kurskoj oblasti

Prema izvještaju promatračke grupe DeepState, nedavni napad na ruski konvoj rezultirao je uništenjem 13 kamiona. Ovi kamioni su prevozili vojno osoblje i u napadu su korišteni sustavi HIMARS, što je prethodno bilo neviđeno u toj regiji, potvrdili su ruski izvori.

Visoke žrtve u napadu

Napad je uništio 13 vozila Ural i KAMAZ, koja su prevozila pješadiju. Prema procjenama, ubijeno je između 300 do 400 osoba. Ova situacija izazvala je značajne kritike unutar ruskih vojnih krugova.

Kritike ruskih vojnih analitičara

Neki komentatori, među kojima je i “Voenny Osvedomitela”, otvoreno su osudili vlasti zbog neodgovornosti. Oni opisuju incident kao katastrofu koja se mogla spriječiti.

Telegram kanal “Voennyj Osvedomitel” naglašava da su kamioni ostali stacionarni s vojnicima unutar njih. Ovaj napad, koji se dogodio dok su vojnici čekali naredbe, pretvorio je konvoj u lak cilj za ukrajinske napadače.

Ranjivost ruskih snaga

Incident je izazvao raspravu na društvenim mrežama, ističući ranjivost ruskih snaga u toj regiji. Mnogi komentatori ukazuju na to da je dio problema i neadekvatna taktička priprema, koja je dovela do visoke stope žrtava.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -