Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHapšenje mladića zbog planiranja terorističkog napada na koncert Tejlor Svift u Beču

Hapšenje mladića zbog planiranja terorističkog napada na koncert Tejlor Svift u Beču

Osumnjičeni mladići i planovi za napad

U Beču je uhapšen osamnaestogodišnjak, osumnjičen za planiranje terorističkog napada na koncert Tejlor Svift. Ovu informaciju donosi austrijski list Kronen Zeitung, pozivajući se na pravosudne izvore. Vlasti provode istragu protiv mladog osumnjičenika zbog pokušaja masovnog ubistva.

Detalji istrage

Prema saznanjima iz istrage, mladić je bio u kontaktu s 19-godišnjim Beranom A. iz Ternitza. Beran, čiji su roditelji iz Makedonije, najavio je 25. jula velike planove nakon što je dao otkaz na poslu. Ovaj 19-godišnjak planirao je izazvati krvoproliće ispred stadiona koristeći noževe, mačete i automobil.

Uhapšeni pomagači i dodatna hapšenja

U istražnom procesu uhapšeni su i dodatni osumnjičeni. Među njima je i 17-godišnjak koji je bio poznat sigurnosnim službama. Nedavno se zaposlio u firmi koja će pružati usluge tokom koncerta, uključujući opskrbu hranom i pićem. Njegov advokat tvrdi da je on nevin i da nema veze s terorističkim aktivnostima.

Osumnjičenik s petnaest godina

Također, osumnjičen je i petnaestogodišnji Austrijanac turskog porijekla. Najave o terorističkom napadu stavljaju na ozbiljno iskušenje sigurnosne mjere za predstojeći koncert.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -