Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiMilijarderova Neobična Odluka: Usvajanje Vrtlara i Nestanak Dionica

Milijarderova Neobična Odluka: Usvajanje Vrtlara i Nestanak Dionica

U najnovijoj kontroverzi koja privlači pažnju, 81-godišnji milijarder Nicola Puech odlučio je usvojiti svog bivšeg kućnog pomoćnika, Abderrazzacka Jadila Butraka. Ovaj neobičan potez trebao je osigurati da njegova imovina završi u rukama marokanskog vrtlara.

Iznenađenje oko dionica

Kada je Puech namjeravao prodati 5,7 posto svojih dionica u vrijednosti od 11 milijardi eura, došlo je do šokantnog otkrića. Naime, dionice su nestale, a njihova sudbina ostaje misterija. U trenutku kada je Puech planirao ostaviti značajan dio svog bogatstva Butraku, dionice su se iznenada povukle iz opticaja.

Pravni izazovi i sumnje

Puechovi odvjetnici, Grégoire Mangeat i Fanny Margairaz, istražuju je li dionice prodao netko od njegovih saradnika ili su jednostavno nestale zbog prijevare. U ovoj situaciji sumnja pada na njegovog dugogodišnjeg savjetnika, Erica Freymonda, koji je navodno bio zadužen za upravljanje njegovim nasljedstvom.

Neobična pravna bitka

Puech je prijavio Freymonda sudu u Ženevi, optužujući ga da je odgovoran za nestanak dionica. Freymond je od 1998. godine upravljao Puechovom imovinom, a suradnja je prekinuta 2022. godine, kada je Puech odlučio svoje bogatstvo ostaviti Butraku.

Ova situacija izazvala je sumnju u Puechovu odluku da naslijedi nekoga ko se brinuo o njemu tokom pandemije. Sudac je, međutim, izrazio sumnju da je Freymond zaista krivac u ovoj priči.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -