Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaGoražde proslavilo završetak Festivala prijateljstva 2024. uz muziku i ples

Goražde proslavilo završetak Festivala prijateljstva 2024. uz muziku i ples

Ulični maskenbal i ritam bubnjeva otvorili festival

Ovaj vikend Goražde je ponovo oživjelo muziku i radost, zahvaljujući Festivalu prijateljstva. Uličnim maskenbalom i plesom uz članove Sarajevo Drum Orchestra, započelo je zatvaranje ovog tradicionalnog festivala. Tijekom proteklih sedam dana, grad je bio ispunjen zabavom, druženjima, muzičkim i sportskim programima, te pozorišnim predstavama.

Izložbe i zabave za sve generacije

Brojni gosti iz regije i dijaspore ispunili su Goražde u prvoj sedmici avgusta. Gradska Art galerija je pred sam završetak Festivala otvorila izložbu radova sa Internacionalne likovne kolonije. Tijekom ceremonije zatvaranja, nastupili su i najmlađi, među kojima i plesači iz zeničkog Tropika te učesnici Festivala dječije pjesme “Šta se pjesmom sanja”.

Poruke mladih i vatromet za kraj

Poruku mladih Goražda su prenijeli učenici generacije, Ilma Ahmetspahić i Amir Džafić. Gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović, zahvalio je svim učesnicima i sponzorima festivala. Na zatvaranju, uz zvuke himne i vatromet, spustio se i festivalski barjak. Ovaj čin izveo je atletičar Emir Hastor, koji se priprema za Olimpijski maraton u Parizu.

Tradicionalno finale uz Al’ Dinu i Željka Samardžića

Posljednja noć festivala rezervisana je za koncert poznatog bh. umjetnika Al’ Dine, a zatim i regionalne zvijezde Željka Samardžića. Ove večeri Goražde se oprostilo od 27. Festivala prijateljstva, s obećanjem za nova druženja 2025. godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -