Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportRukometŠpanija osvojila dramatičnu pobjedu protiv Egipta u četvrtfinalu rukometnog turnira

Španija osvojila dramatičnu pobjedu protiv Egipta u četvrtfinalu rukometnog turnira

Egipćani dominirali prvim dijelom

Na Olimpijadi 2023. održan je prvi četvrtfinalni susret rukometnog turnira između Španije i Egipta. Domaći Egipat ostvario je bolju igru tokom većeg dijela meča, vodeći na poluvremenu rezultatom 12:8. Njihova igra bila je odlučna, a imali su i prednost od pet golova u drugom poluvremenu.

Španci izjednačili u posljednjim minutama

Dok su Egipćani izgledali superiorno, Španci su u posljednjih 15 minuta igrali odlučno. Koristili su igru bez golmana, 7 na 6, te su uspjeli izjednačiti i obezbijediti produžetak. Ova promjena ritma iznenadila je egipatske igrače.

Produžetak i odlučujući trenutak

U produžetku, ekipa Španije borila se do samog kraja. Na poluvremenu produžetka, Aleix Gomez postigao je odlučujući gol iz sedmerca, osiguravši svojoj ekipi pobjedu rezultatom 29:28. Egipćani su imali poslednji napad, ali je španski golman Gonzalo Perez de Vargas briljirao sa svojom odbranom.

Postignuća igrača

Aleix Gomez je bio najsvjetlija zvijezda, postigavši 9 golova za Španiju. S druge strane, Yehia Elderaa predvodio je Egipat sa 8 postignutih golova.

Španija u polufinalu

Španija će svoj idući meč igrati protiv pobjednika susreta Njemačke i Francuske. Očekuje se uzbudljiva borba za ulazak u finale.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -