Petak, 20 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisCronin Se Povlači, Nova Vodeća Lica u Adriatic Metals PLC

Cronin Se Povlači, Nova Vodeća Lica u Adriatic Metals PLC

Adriatic Metals PLC nedavno je objavio važan povratak menadžmentu. Naime, generalni direktor, Paul Cronin, odlučio je napustiti kompaniju kako bi se vratio porodici u Australiju. Njegov odlazak označava kraj sedmoga godišnjeg vođenja jedne od najbrže rastućih rudarskih kompanija.

Postignuća i Evolucija Kompanije

U svom obraćanju, Cronin ističe važnost evolucije i promjena u menadžmentu. “Izgraditi rudarsku kompaniju od nule u samo sedam godina tokom izazovnih vremenskih uslova je ogroman uspjeh,” rekao je Cronin. Njegovo vođenje omogućilo je kompaniji da uspješno pređe kroz ključne faze pribavljanja dozvola, izgradnje i početka proizvodnje.

Novi Čelni Ljudi Kompanije

Laura Tyler će preuzeti dužnost vršioca dužnosti generalnog direktora u kompaniji sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Sanela Karić je imenovana za generalnog direktora AM BiH, zadržavajući izvršnu funkciju i na nivou Velike Britanije. Ove promjene će osigurati kontinuitet i rast u produkciji rudnika.

Pogled U Budućnost

Ove promjene u menadžmentu neće uticati na rast i povećanje proizvodnje, tvrde iz kompanije. Novi rukovodni tim uživa potpunu podršku zaposlenih i poslovnih partnera. Također, očekuje se da će kompanija uskoro objaviti nove eksploracijske rezultate, koji će dodatno osnažiti njen tržišni položaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -