Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaFestival prijateljstva u Goraždu: Noć roka s legendama muzike

Festival prijateljstva u Goraždu: Noć roka s legendama muzike

Ljubitelji roka i bezvremenskih hitova okupili su se na internacionalnom Festivalu prijateljstva u Goraždu. U centru pažnje ovogodišnjeg festivala su članovi kultnog sastava “Galija”.

Članovi “Galije” nastupaju u Goraždu

“Galija” je jedan od najdugotrajnijih ex-yugoslavenskih i srbijanskih muzičkih sastava. Ovaj sastav osnovan je 1977. godine u Nišu, a već više od četiri decenije oduševljavaju publiku svojim hitovima. Njihov nastup na centralnoj festivalskoj pozornici je prilika da se uživa u bezvremenim melodijama koje su obilježile muzičku scenu bivše Jugoslavije.

Divlje Jagode sa Zeletom Lipovačom

Drugi dio noći upotpunit će zvuci poznatih “Divljih Jagoda”. Ovaj bosanskohercegovački bend također je osnovan 1977. godine, ali u Zagrebu. Predvođeni legendarnim gitaristom Zeletom Lipovačom, “Divlje Jagode” su sinonim za rok muziku na ovim prostorima. Njihov koncert dolazi malo nakon objavljivanja 13. albuma “Prati moje stare tragove”.

Jedinstvena prilika za fanove muzike

Ova večerašnji spektakl je savršena prilika za sve ljude koji cijene dobru muziku. Festival prijateljstva nastavlja svoju tradiciju okupljanja ljubitelja roka i popularne muzike. Očekuje se da će atmosfera biti ispunjena energijom i nostalgijom, s puno nezaboravnih trenutaka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -