Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisGreška na društvenim mrežama nakon Đokovićeve pobjede: Zastava koja je naljutila navijače

Greška na društvenim mrežama nakon Đokovićeve pobjede: Zastava koja je naljutila navijače

Novak Đoković, srpski teniser, nedavno je ostvario povijesni trenutak osvajanjem olimpijskog zlata. Ovaj uspjeh predstavlja završetak njegovog karijernog “golden slama”. Međutim, Olimpijski komitet je na društvenim mrežama napravio neugodnu grešku koja je izazvala buru reakcija.

Greška koja je naljutila navijače

Na objavi povodom Đokovićeve pobjede, postavljena je hrvatska zastava umjesto srpske. Ova greška nije promakla brojnim navijačima iz Srbije, koji su odmah reagovali. Uz to, tamošnji mediji su izrazili nezadovoljstvo zbog ovog propusta, što je natjeralo Olimpijski komitet da objavu odmah ukloni.

Izvinjenje nakon reakcija publike

Nakon što su primijetili grešku, Eurosport se izvinio putem društvenih mreža. “Duboko žalimo zbog greške koja je napravljena prilikom izbora emotikona zastave. Iskreno se izvinjavamo. Čestitamo Novaku na istorijskom trenutku za njega i njegovu zemlju”, poručili su iz Eurosporta.

Đokovićevi budući planovi

Nakon uspjeha na Olimpijadi, Đoković se sprema za US Open. Na tom turniru, ima šansu osvojiti svoju 25. Grand Slam titulu. Iako će imati 41 godinu na Olimpijadi 2028. godine, Đoković nije isključio mogućnost daljnjeg takmičenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -