Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaAktivnosti Tužilaštva KS: Osumnjičeni za Zloupotrebu Državne Imovine

Aktivnosti Tužilaštva KS: Osumnjičeni za Zloupotrebu Državne Imovine

Aktivnosti u vezi sa istragom o zloupotrebi državne imovine nastavljaju se, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. Među osumnjičenima su Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo-šume, i Nađa Milišić.

Ko su osumnjičeni?

Osim Demirovića i Milišić, osumnjičeni su također Ibro Berilo, Adis Mulaosmanović, koji je povezan s firmom Lok-pil d.o.o., te Edina Džigal. Ova grupa se tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, uključujući zloupotrebu položaja i pranje novca.

Prodaja državne imovine pod zabranom

Prema saznanjima, osumnjičeni su bili umiješani u prodaju i kupovinu državne imovine koja je pod privremenom zabranom raspolaganja na poznatom lokalitetu Bjelašnica. Ova sumnjiva aktivnost izazvala je zabrinutost među građanima i institucijama.

Hospitalizacija načelnika i političke ambicije

Ibro Berilo, načelnik općine Trnovo, hospitaliziran je nedavno na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). On se trenutno nalazi u bolnici, gdje će biti ispitan. Berilo je također kandidat za načelnički mandat na predstojećim lokalnim izborima, što dodatno komplikuje situaciju.

Prvi predmet zaštite državne imovine

Ovaj slučaj je prvi predmet koji Tužilaštvo KS obrađuje u cilju zaštite državne imovine Bosne i Hercegovine. Očekuje se da će rasvjetljavanje ovog predmeta donijeti značajne informacije o stanju upravljanja državnom imovinom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -