Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiGužve na plažama u Aleksandriji: TikTok video izazvao reakcije širom svijeta

Gužve na plažama u Aleksandriji: TikTok video izazvao reakcije širom svijeta

TikTok video snimljen na plaži u Egiptu potaknuo je lavinu reakcija korisnika. U snimku, koji je privukao više od tri miliona pregleda, vidi se plaža u gradu Aleksandrija pritisnuta brojnim suncobranima i kupačima. Pijesak gotovo da nije vidljiv zbog velike gužve.

Užitak ili mučenje?

U plićaku se može vidjeti mnoštvo ljudi, uključujući djecu, što izaziva komentare poput: “Kako oni dođu do toaleta?” i “Radije bih ostala kod kuće.” Mnogi korisnici izražavaju nelagodu gledajući pretrpanost na plažama. “Ovdje je stvarno klaustrofobično,” jedan je od komentara koji oslikava osjećaj posjetitelja.

Stvarnost ljetnih mjeseci

Gužve na aleksandrijskim plažama nisu nova pojava. Tokom ljetnih mjeseci, gotovo je nemoguće uočiti pravu ljepotu plaže i mora. Fotografije koje prikazuju plažu bez gužve rijetko se objavljuju, no kada se to desi, mnogi ostaju fascinirani.

Gdje je rješenje?

Dok turisti uživaju u suncu, lokalne vlasti bi trebale razmisliti o rješenju za ovaj problem. Mnogi se nadaju da će se naći načini kako bi plaže postale pristupačnije i ugodnije za sve posjetitelje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -