Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaFestival sevdalinke na Žutoj tabiji: Uživajte u zvucima tradicionalne muzike!

Festival sevdalinke na Žutoj tabiji: Uživajte u zvucima tradicionalne muzike!

U.G. ZUP Baščaršija i SDC najavili su Festival sevdalinke koji će se održati u preljepom ambijentu nacionalnog spomenika Žuta tabija. Ove godine, publika će moći uživati u pet koncerata koji će predstaviti kako izvorne, tako i moderne izvedbe tradicionalne bh. narodne pjesme.

Raspored koncerata i izvođači

Festival se otvara 17. augusta nastupom Hanke Paldum, sa početkom u 20:30 sati. U narednim večerima publika će moći uživati u izvođenjima:

  • Alma Subašić – 18. augusta
  • Amira Medunjanin – 20. augusta
  • Jusuf Brkić i Zanin Berbić – 22. augusta
  • Eldin Huseinbegović – 23. augusta

Cijene i kupovina karata

Karte za svih pet koncerata već su u prodaji. Mogu se nabaviti direktno na Žutoj tabiji ili na Vilsonovom šetalištu, a dostupne su i putem online platforme kupikartu.ba. Cijene karata kreću se od 10 KM do 50 KM, ovisno o izvođaču.

Live prenos i podrška lokalnih vlasti

Svaki nastup trajat će minimalno 90 minuta, a atmosfera će biti dostupna publici širom svijeta putem live prenosa na zvaničnim platformama. Festival se realizira uz podršku Grada Sarajeva, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, i drugih institucija.

Ovaj festival prepoznat je kao značajna kulturna i turistička ponuda grada, nudeći “sadržaj više” u vrijeme bogatom dešavanjima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -