Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisĐoković osvojio zlatnu medalju i upotpunio Golden Slam

Đoković osvojio zlatnu medalju i upotpunio Golden Slam

Prva zlatna medalja u karijeri

Novak Đoković napravio je historijski uspjeh osvajajući prvu zlatnu olympijsku medalju. Ovaj trenutak upotpunio je njegov Golden Slam, koji uključuje osvajanje svih četiri Grand Slama i zlatne medalje. U historiji tenisa, samo nekoliko legendi poput Steffi Graf, Andre Agassija, Rafaela Nadala i Serene Williams postiglo je ovakav rezultat.

Dominacija Đokovića u tenisu

Prije osvajanja olimpijskog zlata, Đoković je bio već prepoznat kao jedan od najvećih tenisača svih vremena. Uz 24 Grand Slama, sedam ATP Finala, Davis Cup i nevjerovatnih 40 Mastersa, njegovo sportsko naslijeđe je impresivno. Tokom 13 godina, proveo je čak 428 sedmica na prvom mjestu ATP liste, što dodatno potvrđuje njegovu dominaciju.

Emotivni trenutak za Đokovića

Nakon osvajanja zlatne medalje, Đoković nije mogao skriti emocije. U suzama je izjavio da je ovo njegov najveći sportski uspjeh u životu. Rivalstvo sa Nadalom također se ističe, budući da Španac ima 22 Grand Slama, ali nije osvojio ATP Finals. Sa 36 Mastersa i ukupno 59 velikih trofeja, Nadal također ostaje jedan od velikana tenisa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -