Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisĐoković na rubu povijesnog zlata na Olimpijadi: U najuzbudljivijem meču karijere

Đoković na rubu povijesnog zlata na Olimpijadi: U najuzbudljivijem meču karijere

Uzbudljiv prvi set na “Philippe-Chatrier”

Prvi set meča između Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza na terenu “Philippe-Chatrier” bio je izuzetno napet. Ovaj set obilježio je veliki broj odličnih poteza, a odlučen je u tie-breaku. Iako su obojica igrača imala prilike, Đoković i Alcaraz propustili su čak 13 break-lopti tokom seta.

Đoković vodi uz tijesnu prednost

U izjednačenom 13. gemu prvog seta, Đoković je uspio zadržati hladnokrvnost i slavio rezultatom 7:6(3). Ovim trijumfom, poveo je sa 1:0 u setovima i pridobio značajnu prednost u borbi za svoje prvo olimpijsko zlato.

Povijesni trenutak na vidiku

U slučaju da Đoković osvoji još jedan set, postat će najstariji olimpijski prvak u tenisu, u pojedinačnoj konkurenciji. Imajući 37 godina, Đoković bi nadmašio dosadašnji rekord koji datira od 1988. godine, kada se tenis vratio na Olimpijske igre u Seoulu.

Olimpijski zlatni san

Kako se meč bliži kraju, svi oči su uprte u Đokovića da li će ostvariti ovaj historijski podvig. Njegova borba za zlato simbolizuje snagu i izdržljivost koja nadmašuje godine, a svi ljubitelji tenisa s nestrpljenjem iščekuju završetak ovog uzbudljivog meča.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -