Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisĐoković Osvaja Zlatnu Olimpijsku Medalju u Napetom Finalu

Đoković Osvaja Zlatnu Olimpijsku Medalju u Napetom Finalu

Novak Đoković postao je najstariji osvajač zlatne olimpijske medalje u tenisu, nakon dramatičnog finala u Parizu. Finale, koje je trajalo gotovo tri sata, završeno je rezultatom 7:6, 7:6.

Nezaboravno Finale

Meč je bio ispunjen napetostima, a oba igrača su ušla u njega smireno. Greške su svedene na minimum, a uzbuđenja su donijeli peti i šesti gem. Oba tenisera su imala po tri break lopte, no nijedan nije uspio doći do breaka.

Dominacija u Tie-Breaku

Kada je Đoković imao set loptu kod rezultata 6:5, Španac Alcaraz je to uspio spasiti. Ipak, u tie-breaku je Đoković pokazao potpunu dominaciju i osvojio prvi set uz dva mini breaka.

Drugi Set Bez Grešaka

U drugom setu, obojica tenisera su igrala nevjerovatno. Odlično su servirali i izbjegavali greške, čime se stvorila još jedna napeta i uzbudljiva borba. Međutim, Đoković je pokazao svoj majstor su igrajući sigurnu igru do samog kraja.

Pobjednička Kruna

Ovim zlatnim odličjem, Đoković je kompletirao svoju veličanstvenu karijeru. Osvojio je 24 Grand Slam turnira i jedini veliki trofej koji mu je nedostajao. Tumačenja i analize njegovih postignuća sigurno će trajati dugo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -