Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetNapad nožem u Holonu: Pet žrtava, među njima starija žena

Napad nožem u Holonu: Pet žrtava, među njima starija žena

U gradu Holon, blizu Tel Aviva, dogodio se stravičan napad nožem koji je izazvao paniku među građanima. Prema izvještajima, najmanje pet osoba je povrijeđeno, a među njima je i muškarac u svojim osamdesetim godinama koji je u ozbiljnom stanju.

Detalji napada u Holonu

Prema saopštenju izvora iz izraelske hitne pomoći, napad se desio tokom jutarnje špice u blizini benzinske pumpe i parka. Palestinski napadač je izbo četiri osobe prije nego što su ga sigurnosne snage neutralizovale na licu mjesta.

Identitet žrtava i reakcija policije

Izvještaji navode da je ubijena 66-godišnja žena, dok su još dvoje starijih osoba teško ranjeni i hitno prebačeni u bolnicu. Također, povrijeđen je i mlađi muškarac, čije je stanje zasad nepoznato. Na ulicama grada su prisutne velike policijske snage koje vrše pretrage uz pomoć helikoptera.

Reakcije na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci trenutaka nakon napada, koji su izazvali široku pažnju javnosti. Mnogi korisnici izražavaju šok i tugu zbog ovog tragičnog događaja.

Ova situacija ponovo ukazuje na sigurnosne izazove u regionu i na naslove koji često preplavljuju vijesti iz Izraela i Palestine. Policija i hitne službe nastavljaju istraživanje kako bi utvrdile sve okolnosti napada.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -