Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviKakanj ugostio 370 trkača na jubilarnom petokilometarskom maratonu

Kakanj ugostio 370 trkača na jubilarnom petokilometarskom maratonu

Večeras su ulice Kaknja bile ispunjene natjecateljima na utrci od pet kilometara. Ovu trku organizovalo je udruženje KA plus, a sudjelovalo je 370 takmičara iz 36 gradova i pet država.

Elitni takmičari i rekreativci

Utrka je okupila kako elitne trkače, tako i rekreativce. Organizatori su naglasili da je primarni cilj afirmacija sporta, posebno trčanja. Ova utrka je pravi spoj strasti i ljubavi prema trčanju.

Pobjednici utrke

Uroš Gutić je osvojio prvo mjesto u kategoriji muškaraca, dok je Emina Alagić bila najbrža među ženama. Njena pobjeda prekinula je dominaciju Alme Hrnjić, koja je do sada bila nezaustavljiva na kakanjskoj petici.

Inkluzivnost na trci

Na utrci je sudjelovao i poznati bh. atletičar Amel Tuka, koji je zajedno sa partnerom u invalidskim kolicima prošao kroz cilj. Ove godine, svoju podršku pružio je i načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević. Njegova poruka bila je jasna: “Važno je učestvovati.”

Porodice i zajednica

Organizatori su ponosni jer su uspjeli privući porodice, djecu i veliki broj žena. Misija uspješnog događaja je ispunjena, a Kakanj je još jednom pokazao koliko sport može povezati ljude.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -