Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisOsječanka Donna Vekić osvojila prvu olimpijsku medalju za Hrvatsku, ali ne i...

Osječanka Donna Vekić osvojila prvu olimpijsku medalju za Hrvatsku, ali ne i zlato

Osječanka Donna Vekić postala je prva Hrvatica s olimpijskom teniskom medaljom. Nažalost, nije uspjela doći do najsjajnijeg odličja. U finalu je izgubila od Kineskinje Zheng, koja je dominirala tokom meča.

Reakcije nakon meča

Zheng je pružila odličnu igru. U prvom setu lako je došla do prednosti uz dva brejka. U drugom setu, meč je bio puno napetiji. Kineska teniserka ponovo je napravila brejk, ali je Vekić uzvratila rebreakom.

Osvojena medalja za Hrvatsku

Iako nije osvojila zlato, Vekić je s ovom broncom pridonijela hrvatskom tenisu. Ovo je šesta medalja koju su osvojili hrvatski teniseri i teniserke na olimpijadi. Goran Ivanišević, Mario Ančić i Nikola Mektić samo su neka od poznatih imena koja su donijela medalje za Hrvatsku.

Povijesni trenutak za Kinu

Za 21-godišnju Zheng ovo je ogroman uspjeh. Ona je prva kineska teniserka koja je osvojila olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Prije nje, olimpijskim medaljama pohvalile su se Li Ting i Sun Tiantian u konkurenciji ženskih parova.

Meč je završio rezultatom 6:3 za Zheng, koja je nastavila s impresivnim performansama. Hrvatska se ponosi Vekić i njenim uspjehom, te se nada boljim rezultatima u budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -