Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometBočkaj na Korak do Zrinjskog: Da li će se transfer konačno ostvariti?

Bočkaj na Korak do Zrinjskog: Da li će se transfer konačno ostvariti?

Potraga za novim klubom

Poznato je da ljevonogi nogometaš nije u najvažnijim planovima trenera Sergeja Jakirovića. U tom smislu, već duže vrijeme tragao je za novim klubom. Prema informacijama iz izvora, Bočkaj je bio veoma blizu prelaska u Tursku. Tako su se dogovori sa prvoligašem Gaziantepom činili gotovo završeni.

Neplanirana povreda

Nažalost, situacija se promijenila. Tik prije puta u Tursku, Bočkaj je na treningu povrijedio metatarzalnu kost. Ova povreda značila je krah cijelog transfera te su se planovi morali prilagoditi novonastalim okolnostima.

Transfer u Zrinjski?

Sada se pojavila nova informacija koju je objavio Germanijak. Postoji mogućnost da Bočkaj ode na posudbu u Zrinjski iz Mostara. Kako se navodi, dolazak u Zrinjski mogao bi mu osigurati potrebnu minutažu. Tim bi mu prilikama omogućio da se pripremi za novi izlazni transfer iz Dinama.

Zrinjski i evropski izazovi

Zbog evropskih duela, Zrinjski je odgodio utakmicu prvog kola domaćeg prvenstva protiv Sloge. Na taj način, klub se fokusira na nadolazeće izazove i jačanje ekipe.

Tržišna vrijednost

Prošle sezone, Bočkaj je igrao za kiparski Pafos. Prema Transfermarktu, njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 1,5 miliona eura. Ako bi realizovao transfer u Zrinjski, postao bi najskuplji igrač u domaćem prvenstvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -