Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaPlavi orkestar se vraća na scenu s novim hitovima i emocijama

Plavi orkestar se vraća na scenu s novim hitovima i emocijama

Popularni sarajevski bend “Plavi orkestar” nakon pet godina pauze vratio se na muzičku scenu. Nakon emotivnog koncerta u Slavonskom Brodu, bend će nastupiti na Ljetnoj pozornici u Opatiji 3. avgusta. U nastavku turneje, slijede i nastupi na Sustipanu u Splitu 24. avgusta i u Vrsaru 1. septembra.

Emocije i nova muzika

Saša Lošić Loša otkrio je da ga, nakon duge pauze, hvata trema pred nastupe. “Ponovno učimo hodati na bini”, rekao je Loša, naglašavajući da su povratnički koncerti bili emotivni i inspirativni. Povratak na scenu donosi novu energiju članovima benda.

Mlađe generacije i nostalgija

Lošić je primijetio da na koncerte dolaze i mlađe generacije. To je jasan pokazatelj da njihovi hitovi nisu zaboravljeni, već se prenose na nove slušatelje. “Orkestar pruža iracionalnu stabilnost i sjećanje na bezbrižnija vremena”, dodao je.

Pripreme za novi album

Tokom pauze, Plavi orkestar radio je na novim pjesmama. Loša otkriva da ima 12 novih kompozicija. Njegovi su muzičari su oduševljeni novim materijalom i vjeruju da će nadolazeći album biti najbolji dosad. Planira da album bude dostupan javnosti na jesen.

Hitovi koji su osvojili publiku

Karijeru Plavog orkestra obilježili su hitovi poput “Suada”, “Kaja” i “Bolje biti pijan nego star”. Osnovani 1983. godine, muzičari su tokom karijere prodali više od 5 miliona albuma i odradili više od 1.500 koncerata širom svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -