Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaHanka Paldum otvara Festival "Sarajevo Sevdah Soiree"

Hanka Paldum otvara Festival “Sarajevo Sevdah Soiree”

Prva dama bh. estrade, Hanka Paldum, s radošću se priprema za Festival “Sarajevo Sevdah Soiree”. Ovaj festival održat će se 17. avgusta na Žutoj tabiji. Hanka će otvoriti festival svojim predivnim glasom i sevdalinkom.

Emocije i uzbuđenje

U razgovoru za “Avaz”, Hanka je naglasila koliko joj znači otvoriti festival u svom gradu. “Meni je veliko zadovoljstvo što ću otvoriti Festival Sevdaha. Želim prenijeti svu svoju ljubav koju širimo po svijetu na svojim koncertima,” izjavila je Paldum.

Pohvalila turiste i domaće goste

Ona se osjeća kao domaćin koji dočekuje sve posjetitelje, kako Sarajlije, tako i turiste. “Sarajevo je centar svijeta tokom ljeta i ja ću svojim pjesmama uzvratiti svima koji me vole”, dodala je.

Sevdalinka kao univerzalni jezik

Bez obzira na jezik kojim govore, Hanka smatra da se emocije prenose preko muzike. “Nema veze što ne razumiju jezik, sevdalinka ima moć da dotakne svako srce”, naglasila je.

Poseban repertoar za posebnu večer

Za ovu priliku priprema poseban repertoar sevdalinki. “Imamo 35 pjesama na spisku, uključujući moje hitove koje publika očekuje”, rekla je Hanka.

Pohvala novim generacijama

Hanka je također izrazila radost zbog mladih pjevača koji se odlučuju za sevdalinku. “Ove pjesme su dio našeg bića i drago mi je da mladi grade ljubav prema sevdalinci”, rekla je.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -