Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiSchengenVisaInfo predstavlja Evropski ljetni turistički indeks: Koje zemlje su najbolje za ljetovanje?

SchengenVisaInfo predstavlja Evropski ljetni turistički indeks: Koje zemlje su najbolje za ljetovanje?

Web stranica SchengenVisaInfo izradila je novi vodič za putnike. Ovaj vodič pruža informacije o šengenskim politikama i procedurama podnošenja zahtjeva za vizu. Kako bi olakšali izbor destinacija, odlučili su kreirati Evropski ljetni turistički indeks (ESTI).

Šta je Evropski ljetni turistički indeks?

Evropski ljetni turistički indeks (ESTI) ocjenjuje zemlje prema različitim faktorima. Ovaj indeks obuhvata ukupne rezultate koji se temelje na popularnosti, troškovima i smještaju. Time se putnicima pomaže u odabiru najbolje destinacije za odmor.

Kako je rangirano?

Rangiranje se vrši na osnovu šest ključnih uslova. Među tim uslovima su ocjena plaža i popularnost ljetnih destinacija. Ocjena plaža pokazuje koliko su destinacije atraktivne za sunčanje i kupanje. Popularnost ljetnih trendova ukazuje na to koliko je određena zemlja poznata kao ljetno odredište.

Zaključak

Ovaj indeks pomaže turizmima da lakše odluče gdje proslaviti svoj ljetni odmor. Pročitajte više na SchengenVisaInfo i saznajte koje zemlje su najbolje za ljetovanje ove godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -