Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaVečeri sopranskih arija u Muzeju književnosti: Uživanje u muzici i prirodi

Večeri sopranskih arija u Muzeju književnosti: Uživanje u muzici i prirodi

Jedinstveni muzički događaj u Sarajevu

Projekat “Večeri sopranskih arija” predstavlja poseban muzički događaj koji će se održati 3. augusta 2024. godine u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH. Ovaj koncert se realizuje uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i pruža jedinstvenu priliku za uživanje u klasičnoj muzici na otvorenom.

Idilična lokacija za koncert

Muzej, smješten u zelenoj oazi srca grada, nudi savršeno okruženje za ovakve događaje. Njegova arhitektura i ambijent omogućavaju posjetiocima da dožive muziku na sasvim drugačiji način, povezujući prirodu i umjetnost.

Izvanredni izvođači na sceni

Koncert će izvesti ansambl SA Sinfonietta, koji uključuje talentirane sopranistkinje Aidu Čorbadžić i Melisu Hajrulahović-Tomić. Osim njih, tu su i violinista Marko Simović, violinistkinje Tamara Arsovski i Alma Dizdar, violistkinja Aida Deljkić i violončelistkinja Belma Alić. Gošća koncerta biće oboistkinja Nadica Ristić-Simović.

Program koncerta

Na programu koncerta naći će se kompozicije klasičnih majstora kao što su W. A. Mozart, A. Vivaldi, G. F. Händel, J. Haydn i F. M. Veracinio, što garantuje nezaboravno muzičko iskustvo.

Ulaz slobodan

Posjetioci će moći uživati u koncertu bez ulaznice, što čini ovaj događaj dostupnim široj publici. Ne propustite priliku da uživate u harmoniji muzike i prirode u srcu Sarajeva!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -