Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometZekić uvjeren u prolaz Sarajeva u treće pretkolo Konferencijske lige

Zekić uvjeren u prolaz Sarajeva u treće pretkolo Konferencijske lige

Prva utakmica bez pogodaka

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” odigrana je prva utakmica između Sarajeva i Slovačkog Spartaka. Utakmica je završila bez pogodaka, što čini uzvrat neizvjesnim. Večeras će se druga utakmica odigrati u Slovačkoj, a pitanje prolaska dalje bit će riješeno.

Zekićeva analiza protivnika

Trener Sarajeva, Zoran Zekić, smatra da će njegove igrače motivirati činjenica da su se mnogi navijači potrudili da prisustvuju utakmici. Na kladionicama, Spartak se pojavljuje kao blagi favorit, ali Zekić vjeruje u svoje igrače. “Spartak je ozbiljna ekipa, no naši momci imaju svoje adute”, rekao je Zekić.

Izostanci iz kadra

Nažalost, Zekić ne može računati na nekoliko važnih igrača. Štopera Miomira Đuričkovića čeka oporavak od povrede, dok Vinko Solda odsustvuje zbog kartona. Također, vezni igrač Muhamed Buljubašić prodat je u turski Rizespor između dvije utakmice.

Utakmica s posebnim motivom

Zekić ističe važnost ove utakmice za sve uključene. “Ova utakmica daje više motiva nego obično. Moramo poštovati trud naših navijača”, naglasio je Zekić. Utakmica Spartak Trnava – Sarajevo počinje večeras u 20:30 sati, a moći će se pratiti uživo na MyTV i tekstualno na portalu Klix.ba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -