Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisĐoković podijelio kritike nakon provokacije na meču protiv Nadala

Đoković podijelio kritike nakon provokacije na meču protiv Nadala

Na nedavnom meču između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, Đoković je izazvao niz kontroverzi. Tijekom drugog seta, Đoković je, nakon ključnog breaka, stavio prst na uho. Time je signalizirao navijačima da ga ne čuju dovoljno, obzirom da je većina publike bodrila Nadala.

Kritike iz Španije

Ovaj potez nije se svidio Špancima. Čuveni španski list As oštro je kritikovao Đokovića, pišući: “Novače, ovo je bilo previše i za tebe, a Nadal to ne zaslužuje. Neprikladan gest koji je veoma iznervirao Španiju.” Ova tvrdnja ukazuje na napetost između navijača i igrača tokom ovog uzbudljivog meča.

Meč s historijom

Ovo je bio jubilarni 60. meč između ova dva teniska velikana. S trenutnim omjerom 31:29 u korist Đokovića, rivalitet između njih još uvijek izaziva veliku pažnju. Đoković, koji se priprema za svoj put ka zlatnom olimpijskom odličju, idući protivnik mu je Dominik Kopfner iz Njemačke.

Dok Đoković nastavlja svoju karijeru, ovakvi incidenti samo dodaju ulje na vatru rivalstvu između ovih dviju tenisera, koji su obojica ostavili dubok trag u sportu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -