Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaBeogradski sindikat nastupio na Festivalu kulture: Emotivna pjesma "Anđeli žive dovijeka" za...

Beogradski sindikat nastupio na Festivalu kulture: Emotivna pjesma “Anđeli žive dovijeka” za nevinu djecu

Emotivni trenutak u Knjaževcu

Grupa Beogradski sindikat nastupila je na 63. Festivalu kulture mladih u Knjaževcu. Tokom svog nastupa, prvi put su izveli pjesmu “Anđeli žive dovijeka”. Ova numera je posvećena tragično nastradaloj djeci u OŠ “Vladislav Ribnikar”. U toku izvođenja, članovi benda zamolili su organizatore da ugase svjetlo na bini, što je dodatno pojačalo emotivnu atmosferu.

Reakcije publike

Publika iz Knjaževca uključila je telefone, stvarajući neopisivu energiju i podršku. Ovaj trenutak postao je simbol sjećanja na nevinu djecu koja su izgubila živote. Emotivni nastup ostavio je snažan utisak na sve prisutne, a snimci s koncerta brzo su se počeli dijeliti na društvenim mrežama.

Otvoreni razgovor o odgovornosti

Prije koncerta, članovi Beogradskog sindikata razgovarali su otvoreno s medijima. U intervjuu su komentarisali učestale nesuglasice unutar grupe, ali i svoju odgovornost prema fanovima. “Prošlo je vrijeme čekanja na nove pjesme. Ubrzali smo rad i očekujemo nove izvanredne kompozicije u narednim mjesecima”, poručili su članovi benda.

Posljedice tragičnog događaja

Podsjetimo, dječak K. Kecmanović je 3. maja 2023. godine izvršio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ubivši devetero djece i portira. Ova tragedija ostavila je dubok trag u društvu, a pjesma “Anđeli žive dovijeka” pruža utjehu i sjećanje na nevinu djecu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -