Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaTijana Dapčević otkriva priču iza hita "Zemlja mojih snova"

Tijana Dapčević otkriva priču iza hita “Zemlja mojih snova”

Tijana Dapčević, popularna muzička zvijezda, nedavno je u podcastu “Dragi Bravo” podijelila sjećanje na svoj hit “Zemlja mojih snova”. Ova pjesma, objavljena 2004. godine, otvorila je vrata njenoj karijeri. Tijana se prisjetila trenutka kada je prvi put čula tu pjesmu, koju je izvodio Dragan Brajović Braja.

Od skeptične umjetnice do muzičkog hita

Kada je Braja otpjevao svoju verziju pjesme, Tijana je bila skeptična. “Meni treba neka monumentalna balada”, izjavila je. No, njen muzički kolega je bio uvjeren da je to hit, govoreći joj da neće moći zaraditi od te vrste muzike. Uprkos njenim sumnjama, nakon dva mjeseca je pristala na snimanje.

Produkcija pjesme i snimanje spota

Pjesma je snimljena u studiju čiji je vlasnik Srđan Čolić iz grupe Moby Dick. Tijana je opisala kako je proces snimanja bio brz i jednostavan. “Capa, capa, zdravo, doviđenja”, rekla je, dok su se pripremali za snimanje spota. Iako je bila skeptična prema ideji spota, konačno je pristala uz napomenu da će se snimiti ukoliko postoji potreban budžet.

Uticaj na karijeru

Na kraju, Tijana je izrazila zahvalnost svojim saradnicima i naglasila koliko joj je ovaj hit promijenio život. Nakon “Zemlje mojih snova”, objavila je svoj drugi album “Žuta minuta” 2007. godine i nastavila s produkcijom singlova.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -