Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometBuljubašić Posjetio Mezai Prvog Predsjednika Prije Transfera u Tursku

Buljubašić Posjetio Mezai Prvog Predsjednika Prije Transfera u Tursku

Fudbaler Sarajeva, Buljubašić, nedavno je potpisao ugovor sa turskim klubom Çaykur Rizesporom. Tim povodom, klub se pohvalio na društvenim mrežama.

Posjeta Mezarju Alije Izetbegovića

Prije odlaska u Tursku, Buljubašić je sa članom Uprave Rizespora, Hasanom Yavuzom Bakırom, posjetio mezar prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, Alije Izetbegovića. Ova posjeta simbolizira poštovanje prema velikom vođi i njegovom naslijeđu.

O Aliji Izetbegoviću

Alija Izetbegović bio je prvi predsjednik Republike Bosne i Hercegovine. Na toj funkciji je obavljao dužnost od 1992. do 2000. godine. Umro je 14. oktobra 2003. godine u Sarajevu, ostavivši značajan trag u istoriji Bosne i Hercegovine.

Finansijski Detalji Transfera

Fudbalski klub Sarajevo će od transfera Buljubašića inkasirati 1.5 miliona eura kao obeštećenje. Osim toga, klub će imati 20% od sljedeće prodaje ovog mladog vezista.

Revanš Utakmica Kvalifikacija

U međuvremenu, Sarajevo se priprema za revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Trnave, koja će se odigrati u srijedu. Ova utakmica predstavlja važan korak za klub i njegove ambicije u evropskim takmičenjima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -