Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaAlmir Kurt Kugla: Izgubljeni trenuci iz serije i sjećanja na oca

Almir Kurt Kugla: Izgubljeni trenuci iz serije i sjećanja na oca

Almir Kurt, poznatiji kao Kugla, podijelio je svoje uspomene o stvaranju muzike za popularnu seriju ‘Lud, zbunjen, normalan’. Ova serija, koja je postala kultna, otvara prostor za nostalgične priče.

Inicijativa za snimanje i uspjeh serije

Kugla je otkrio da je početna inicijativa došla od Dine Šarana, muzičkog autora ove serije. “Niko u tom trenutku nije mogao predvidjeti ogroman uspjeh serije”, naglašava Kugla. Njegov hit ‘Treba li ti deda oraha i meda?’ brzo je postao ringtone na mnogim telefonima.

U razgovoru je istaknuo da je, osim spomenutog hita, snimio pjesme za špicu serije ‘Konak kod Hilmije’. “Već imam četiri-pet snimljenih songova za različite filmove, tako da mogu lako složiti album pod nazivom ‘Soundtrack by Kugla'”, rekao je on.

Ekipa serije i anegdote s setova

Kada se prisjeća ekipe serije, Kugla naglašava da je surađivao s velikim brojem poznatih glumaca iz regije. “Bila je to prava krema glumišta”, objašnjava on. Ipak, posebno ga se dojmio Mustafa Nadarević, čija je zarazna energija uvijek doprinosila atmosferi na setu.

Nasljeđe Sabahudina Kurta

Kugla se također prisjetio svog oca, Sabahudina Kurta, koji je bio prvi bosanski pjevač na Eurosongu. Njegova pjesma ‘Život je sklopio krug’ izvedena je 1964. godine u Kopenhagenu i ostavila je neizbrisiv trag.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -