Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaTačan uzrok smrti Šinejd O'Konor otkriven: Hronične bolesti i tragične okolnosti

Tačan uzrok smrti Šinejd O'Konor otkriven: Hronične bolesti i tragične okolnosti

Uzrok smrti pjevačice Šinejd O'Konor

Tačan uzrok smrti irske pjevačice Šinejd O'Konor, koja je preminula 2023. godine, konačno je potvrđen. Pjevačica je preminula od hronične opstruktivne bolesti pluća i astme, praćenih padom imunog sistema uzrokovanim respiratornom infekcijom.

Potvrda i okolnosti smrti

Prema medijskim izvještajima, potvrdu o njenoj smrti potpisao je bivši suprug Džon Rejnolds. Policija iz Londona je, nakon što je pronašla tijelo, utvrdila da smrt pjevačice nije sumnjiva. O'Konor je pronađena u svom penthausu, koji je iznajmljivala po cijeni od 3.000 funti mjesečno.

Tragedija i naslijeđe

Pjevačica je bila poznata po svom hitu “Nothing Compares 2 U” koji je ostvario ogroman uspjeh širom svijeta. Osim toga, Šinejd O'Konor je trpjela ličnu tragediju, jer je 18 mjeseci prije svoje smrti izgubila 17-godišnjeg sina Šejna, koji je sebi oduzeo život u januaru 2022. godine.

Zadnje poruke i naslijeđe

U posljednjem tvitu, pjevačica je podijelila fotografiju svog sina, uz riječi da je on bio ljubav njenog života. O'Konor je često govorila o njegovom značaju za svoj život, ističući da se nakon njegove smrti više nije osjećala živom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -