Utorak, 30 Aprila, 2024
HomeSportNogometKakav bi to transfer bio! Velikan na Etihadu skautirao Gojaka

Kakav bi to transfer bio! Velikan na Etihadu skautirao Gojaka

U španskim medijima, konkretno Mundo Deportivu, osvanula je vijest kako se bh. reprezentativac Amer Gojak nalazi na meti - Barcelone.

Naš mladi fudbaler u ovoj sezoni pruža odlične partije u Dinamovom dresu i njegovo ime nebrojeno puta dosad bilo je predmet medijskih špekulacija, no posljednja koja se pojavila zvuči nevjerovatno.

Mundo Deportivo koji je tradicionalno dobro upućen u dešavanja u Barceloni piše kako se upravo Gojak nalazi na meti Blaugrane i da je skaut kluba Goran Vučević, između ostalog, pratio njegovu igru na posljednjem Dinamovom meču protiv Manchester Cityja (2:0).

Na Etihadu se Gojak nije pretjerano naigrao, utakmicu je počeo s klupe zbog ‘lekcije’ koju mu trener Bjelica još uvijek drži nakon lošeg izdanja u Varaždinu (1:0), no iz katalonskog lista naglašavaju da će u toku sezone naš fudbaler biti pod povećanim lupom.

“Gojaka je trener ostavio na klupi u posljednje dvije utakmice jer ga je smatrao odgovornim za taktičke pogreške koje su uzrokovale Dinamov poraz u Varaždinu od 1:0. O kvaliteti igrača, u svakom slučaju, nigdje se ne govori, a u Barci se Gojak među mladima smatra vrhunskim fudbalerom”, pišu Katalonci.

Isti medij navodi kako je Dinamo ovog ljeta imao ponude Schalkea i Leverkusena iz Bundeslige, te West Hama i Southamptona iz Premier lige, ali da je zagrebački klub odlučio kako još nije pogodan trenutak za prodaju. Isto su napravili i sa Danijem Olmom kojeg su također tražili mnogi velliki klubovi.

Na Gojaku je sada da vrati Bjelicino povjerenje i izbori se ponovo za početnih 11, a ostalo će voditi Dinamo zajedno s njegovim ocem Ahmetom koji se brine o karijeri.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -