Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetNapadi dronovima na ruske vojne aerodrome izazvali velike eksplozije

Napadi dronovima na ruske vojne aerodrome izazvali velike eksplozije

U ranim jutarnjim satima, tri vojna aerodroma u Rusiji doživjela su napade bespilotnim letjelicama. Aerodromi Engels, Dyagilevo i Olenya pogođeni su dronovima koji su izazvali nekoliko eksplozija.

Prvi napadi na aerodrom Dyagilevo

Prema informacijama očevica, prva eksplozija na aerodromu Dyagilevo zabilježena je oko 06:00 sati po lokalnom vremenu. Na društvenim mrežama objavljeni su snimci tri eksplozije. Korisnici su dijelili i video snimke dronova koji lete prema aerodromu, uz prizore crnog dima koji se uzdiže iznad objekta.

Eksplozije na aerodromima Engels i Olenya

Eksplozije na aerodromu Engels, gdje se nalaze strateški avioni, dogodile su se oko 08:00 sati. Iako su ruske snage protuzračne odbrane pokušale oboriti dronove, nije bilo uspjeha. Oštećenja bombardera TU-22M3 zabilježena su na aerodromu Olenya u Murmanskoj oblasti kao rezultat udara.

Odbrana protiv napada dronovima

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 12 bespilotnih letjelica oboreno iznad nekoliko ruskih oblasti, uključujući Kursku i Belgorodsku. Rezultati napada na ostale vojne ciljeve su još uvijek nejasni, navode izvori iz Ukrajinske pravde.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -