Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaCeline Dion se vratila nastupima uživo nakon teške borbe

Celine Dion se vratila nastupima uživo nakon teške borbe

Kanadska pjevačica Celine Dion ponovno se pojavila na koncertnoj sceni nakon skoro tri i po godine pauze. Njen povratak nastupu dogodio se na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Teškoće koje je savladala

Selin Dion je krajem 2022. godine objavila da boluje od rijetke neurološke bolesti koja uzrokuje ukočenost mišića. Ova bolest također izaziva povećanu osjetljivost na zvuk, dodir i emocionalne stimulacije. Usljed ovih problema, pjevačica je bila primorana otkazati sve planirane koncerte.

Pohvale javnih ličnosti

Premijer Kvebeka, Francois Legault, izrazio je ponos na društvenoj mreži X, gdje je istakao njen nastup na otvaranju igara. “Naša Celine pjeva ‘L'hymne à l’amour na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu”, napisao je Legault.

Osim toga, kanadski premijer Justin Trudeau pohvalio je Dione, nazivajući je “kanadskom ikonom”. “Selin, odlično te vidjeti kako ponovno pjevaš”, dodao je Trudeau na istoj platformi.

Vraćanje muzici

Nastup Celine Dion na Olimpijadi simbolizira ne samo njen povratak muzici, već i nadahnuće mnogima koji se suočavaju s sličnim izazovima. Ova pjevačica pokazuje da je snaga i volja ključna za prevladavanje teškoća.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -