Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinZanimljivostiNeobično prijateljstvo mačke i psa oduševilo korisnike društvenih mreža

Neobično prijateljstvo mačke i psa oduševilo korisnike društvenih mreža

U svijetu životinja, gdje su mačke i psi nerijetko prikazani kao najveći neprijatelji, jedan snimak na Instagramu oduševio je korisnike društvenih mreža. Naime, mačak je uhvaćen kako gleda fotografiju psa koji visi na zidu, nakon čega se popeo na zadnje šape pokušavajući pomilovati uho svog prijatelja. Snimak prikazuje tužnu, ali i dirljivu priču njihovog prijateljstva.

Reakcije na društvenim mrežama

Snimak je do sada pregledan više od 600.000 puta i dobio je više od 50.000 lajkova, uz brojne emotivne komentare poput: “Ne mogu ni zamisliti koliko je ovaj mačak sada usamljen”, “Rasplakala sam se gledajući ovaj snimak”, “Nemoj mi ovo raditi. Ja sam odrastao čovjek, a plačem kao beba nakon ovog videa”.

Iako postoji uvriježeno mišljenje da su mačke i psi veliki neprijatelji, ovaj snimak pokazuje suprotno. Mačke i psi mogu izuzetno dobro podnositi jedni druge ukoliko odrastaju zajedno, ali mogu čak i razviti duboko prijateljstvo i u odrasloj dobi.
Vlasnici ove životinje mogu postići ovakav odnos uz nekoliko jednostavnih trikova poput postepene interakcije i nagrađivanja za dobro ponašanje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -