Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaKontroverzna fotografija transparenta osvanula na lokalnim Facebook stranicama

Kontroverzna fotografija transparenta osvanula na lokalnim Facebook stranicama

Fotografija transparenta podigla prašinu

Na nekoliko lokalnih podujevskih Facebook stranica nedavno je osvanula fotografija transparenta sa natpisom “Dvije ruke za glavu i glava za otadžbinu”. Osim ovog upadljivog mota, transparent je također ukrašen amblemom Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), što je dodatno izazvalo kontroverze u javnosti.

Transparent je postao predmet rasprave zbog osobe koja stoji iza ovog djela – Faton Hajrizi. Faton je ubijen 19. jula u akciji Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije, nakon što je izvršio napad u kojem je ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića i ranio Vjekoslava Ilića. Hajrizi je pobjegao iz zatvora deveti put 6. jula, što je dodatno zapalilo strasti u javnosti.

Ova fotografija je izazvala osudu širom regiona te pokrenula pitanja o bezbjednosti na Kosovu i Metohiji. Pripadnici vlasti su započeli istragu o porijeklu transparenta i mogućim povezanostima sa ekstremističkim grupama.

Novi detalji o sukobu koji je rezultirao Hajrizijevom smrću

Detalji o sukobu u kojem je poginuo Faton Hajrizi otkrivaju složenu priču o napetim odnosima na Kosovu i Metohiji. Njegova smrt označava kraj tragične priče o bjekstvima i nasilju koje je ostavilo dubok trag u društvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -