Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetVitalij Kličko: "Zelenski rizikuje političko samoubistvo, potreban referendum o miru"

Vitalij Kličko: “Zelenski rizikuje političko samoubistvo, potreban referendum o miru”

U nedavnom intervjuu za “Corriere della Seru”, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorio je da predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, ne smije donositi ključne odluke samostalno. Kličko je istakao da bi Zelenski trebao raspisati referendum o pitanju postizanja mira, te da bi formiranje vlade nacionalnog jedinstva moglo biti ključno rješenje.

Kličko je naglasio da je trenutna koncentracija moći u rukama predsjednika dovela do gubitka ključne uloge parlamenta te da je neophodno da se vlast vrati narodu. S obzirom na složenost situacije, Kličko je izrazio zabrinutost za budućnost Ukrajine te istakao da Zelenski rizikuje političko samoubistvo bez obzira na korake koje preduzima.

Govoreći o mogućoj tranziciji vlasti, Kličko je istakao važnost podrške saveznika i izbjegavanja političkih podjela. Nadalje, Kličko je upozorio na Putinove namjere za okupacijom Ukrajine te istakao važnost američke podrške u garantovanju mira na istoku.

Na kraju, Kličko je naglasio da je saradnja sa Sjedinjenim Američkim Državama od ključne važnosti za osiguranje demokratije u Ukrajini te poručio da se unutrašnje političke borbe trebaju odložiti do završetka sukoba sa Rusijom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -