Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometMorata postao igrač Milana, Pato reagovao na društvenim mrežama

Morata postao igrač Milana, Pato reagovao na društvenim mrežama

Morata je postao igrač Milana nakon što je ovaj italijanski klub aktivirao klauzulu u njegovom ugovoru i otkupio ga od Atletico Madrida za 13 miliona eura. Španski nogometaš je zadužio dres s brojem 7, koji je nekada pripadao brazilskom nogometašu Alexandreu Patu.

Kada je Milan objavio post na Instagramu s Moratinim dresom i “sedmicom” na leđima, Pato nije mogao ostati ravnodušan. On je odmah reagovao i u komentaru postavio broj 7 uz crveno srce. Njegova gesta je brzo privukla pažnju navijača i za samo dva sata je skupio gotovo 11.000 lajkova i 348 komentara.

Alexandre Pato, koji ima 34 godine, trenutno je bez kluba. Nekadašnji Milanov igrač je pokazao svoju podršku Morati i vjerovatno je sretan što je neko naslijedio njegov dres s brojem 7, koji je nosio tokom svog boravka u klubu.

Transfer Morate u Milan je značajan korak za Italiijanski klub, koji je pokušavao pojačati svoju napadačku liniju. Morata će se nadati da će opravdati visoka očekivanja i pružiti svoj doprinos timu u narednoj sezoni Serie A. S druge strane, Pato će se morati potruditi da pronađe novi klub i nastavi svoju karijeru nakon što je ostao bez angažmana.

Ovaj transfer će sigurno izazvati dodatnu pažnju navijača Milana, ali i ljubitelja fudbala širom svijeta. Svi će biti zainteresovani da vide kako će se Morata snaći u novoj sredini i da li će opravdati uložen novac.

Milan je aktivan na transfer tržištu i pokušava se što bolje pripremiti za predstojeću sezonu. Kako će se Morata uklopiti u tim i da li će uspjeti ostvariti zapažene rezultate, ostaje da se vidi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -