Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaSarajlije uhapšene zbog sumnje za pokušaj ubistva u Neumu

Sarajlije uhapšene zbog sumnje za pokušaj ubistva u Neumu

Na području općine Neum, danas ujutro, uhapšene su dvije osobe iz Sarajeva zbog osnova sumnje da su izvršile krivično djelo pokušaja ubistva. A.A. (1991) i S.A. (1980) uhapšeni su zbog incidenata koji se dogodio 18. jula 2024. godine, kada je A.R. iz Sarajeva zadobio tjelesne povrede kao rezultat upotrebe vatrenog oružja u ulici Branilaca Šipa.

Saradnja između OSA BiH i MUP HNK omogućila je precizno lociranje i hapšenje osumnjičenih. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Povrijeđeni A.R. je, nakon ukazane prve pomoći od strane ekipe Zavoda hitne medicinske pomoći, prevezen u KCUS gdje se oporavlja od zadobijenih povreda.

Ovo su još jedni u nizu slučajeva nasilja koji je potresao Sarajevo. Građani su zabrinuti zbog porasta kriminala i nesigurnosti koja vlada u njihovim ulicama.

Istraga o ovom slučaju je u toku, a osumnjičenima će biti stavljeno na teret krivično djelo pokušaja ubistva. Nakon provedene istrage, bit će donesene adekvatne pravne mjere i kazne, ukoliko se dokaže njihova krivica.

Ovakvi slučajevi nasilja zahtijevaju djelotvornu reakciju pravosudnih organa kako bi se osigurala sigurnost građana. Nadležne institucije trebaju poduzeti sve mjere kako bi se suzbio trend porasta nasilja i osigurala sigurnost svakog pojedinca u društvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -