Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaPožar kod Trogira još pod kontrolom, nema ugroze objekata i turista

Požar kod Trogira još pod kontrolom, nema ugroze objekata i turista

Požar koji je izbio kod Trogira još uvijek nije lokalizovan, ali je pod kontrolom vatrogasaca, javili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca, spriječeno je širenje požara prema hotelskom naselju, što je ohrabrujuća vijest za sve objekte i turiste u tom području.

Na terenu se trenutno nalazi 70 vatrogasaca sa 25 vozila, koji se bore protiv vatrene stihije. Glavni vatrogasni komandant Slavko Tucaković izjavio je da ne postoji opasnost za objekte i turiste te da su svi evakuisani iz apartmana u Hotel Medena, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Međutim, situacija je posebno zabrinjavajuća za turiste koji su došli na odmor u Seget kod Trogira. Jedna Mađarica je izjavila da su gosti morali biti evakuisani iz apartmana, a mnogi su već krenuli kući. Nije donesena odluka o daljnjem boravku u Hrvatskoj, a niko ih još nije obavijestio gdje će noćiti.

Policija je također reagovala na požar i zatvorila Cestu Hrvatskih mučenika u Seget Vranjici zbog sigurnosti. Na terenu je angažiran veći broj policijskih službenika kako bi regulirali promet i pratili stanje na požarištu. Postaja pomorske policije također je aktivno uključena kako bi osigurala nesmetan rad kanadera.

Iz PU Splitsko-dalmatinske poručili su da prate situaciju i da se nadaju brzom gašenju požara kako bi se turisti mogli vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

S obzirom na trenutnu situaciju, nadamo se da će vatrogasci uspješno ugasiti požar i da neće biti dodatne opasnosti za objekte i turiste na području Trogira.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -