Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeNajnovijeInternacionalni festival folklora u Sarajevu - slavlje različitosti kultura

Internacionalni festival folklora u Sarajevu – slavlje različitosti kultura

Večeras se otvara treći internacionalni festival folklora u Sarajevu, koji će trajati sve do 21. jula. Ova kulturna manifestacija održava se na platou ispred Kulturno-umjetničkog društva “Lola” Sarajevo, koje je organizator festivala.

Sarajevo će ovog ljeta ponovno zasjati u bojama i zvucima tradicije, a organizatori pozivaju sve da se pridruže i budu dio najljepše priče ovog ljeta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Cilj ovog Festivala je slavljenje različitosti među tradicijama i stvaranje mosta koji povezuje različite kulture u Sarajevu, koje je epicentar događaja.

Na tri lokacije u glavnom bh. gradu nastupit će ukupno 14 kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Hrvatske, Crne Gore i Sjevernog Kipra. Festival će okupiti više od 450 učesnika, koji će svojim nastupima donijeti bogatstvo različitih tradicija i običaja.

Ovaj internacionalni festival folklora prilika je da se ljubitelji tradicionalne kulture okupe i uživaju u raznolikosti koju donose izvođači iz različitih zemalja. Sarajevo će ovih dana biti pravo središte svijeta folklora, gdje će se na jednom mjestu susresti različite tradicije i čuti zvuci raznih kultura.

Nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku da doživite bogatstvo tradicije i upoznate se s različitim kulturama na trećem internacionalnom festivalu folklora u Sarajevu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -