Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaPromocija zbirke "Instrumentalni sevdah - mustra za leteće ćilime" Mustra orchestre

Promocija zbirke “Instrumentalni sevdah – mustra za leteće ćilime” Mustra orchestre

Sarajevski muzički sastav “Mustra orchestra” planira upriličiti promociju svoje nove zbirke “Instrumentalni sevdah – mustra za leteće ćilime”, koja će se održati 19. 7. 2024. godine u 20 sati. Ovo posebno događanje će se odviti na velikoj sceni JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, smještenoj na adresi Jelića 1.

Zbirka se sastoji od 10 autorskih kompozicija i aranžmana, a svima će pružiti jedinstvenu glazbenu izvedbu. Autor kompozicija je Taik Ganić, dok je notne zapise kreirao Eman Ganić. Recenziju zbirke potpisuje Amir Misirlić, a za naslovnu stranicu se koristi fotografija Mirsada Mujanovića, s balerinom Zulejhom Kečo.

“Mustra orchestra” na svoj jedinstven način spaja ljubav, tugu, tišinu i nježnost, koje su svakodnevno prisutne, s sevdalijskom tradicijom i modernim muzičkim izražajima. Njihov prepoznatljiv “Mustrin” sound je eklektičan i istančan, a nadahnut je elektronskim zvukom. Ova promocija će publici omogućiti da doživi ovaj zvuk u obliku notnih zapisa.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK-KSB i AIS (Asocijacija izvođača i svirača BiH) su pružili potporu ovom izdanju.

Svi ljubitelji muzike su pozvani da prisustvuju ovoj promociji i uživaju u jedinstvenom glazbenom iskustvu koje će Mustra orchestra pružiti.

Budite dio ove posebne večeri i doživite nezaboravne trenutke uz “Instrumentalni sevdah – mustra za leteće ćilime”!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -