Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHaley i DeSantis podržali Trumpa na republikanskoj nacionalnoj konvenciji

Haley i DeSantis podržali Trumpa na republikanskoj nacionalnoj konvenciji

Druge večeri republikanske nacionalne konvencije, Nikki Haley i Ron DeSantis, održali su govore podrške predsjedniku Donaldu Trumpu. Oboje su bezuspješno tražili nominaciju GOP-a ranije ove godine, ali su sada javno izrazili podršku Trumpu na konvenciji u Milwaukeeju, Wisconsin, dok ih je on posmatrao iz svoje lože.

Haley je započela svoj govor naglašavajući da Trump ima njenu snažnu podršku, bez obzira na to što se ne slaže s njim u svemu. “Nisam se uvijek slagala s predsjednikom Trumpom. Ali češće se slažemo nego što se ne slažemo”, rekla je ona. Istakla je da je Trumpova vođenje spoljne politike impresivno i da je ona razlog zbog kojeg ga podržava. “Kada je Donald Trump bio predsjednik, Putin nije radio ništa. Nema invazija. Nema ratova. Jak predsjednik ne počinje ratove. Jak predsjednik sprječava ratove”, izjavila je Haley.

DeSantis je također jasno stavio do znanja da podržava Trumpa. Iako su oboje bili protivnici Trumpa na predizborima GOP-a, sada su se okrenuli i podržavaju njegovu predsjedničku reizbornu kampanju.

Ovi govori imaju veliki značaj za Trumpovu kampanju, jer pokazuju da i bivši politički protivnici sada podržavaju njegovu politiku. To može dodatno osnažiti Trumpovu poziciju među republikancima, ali i među neodlučnim biračima.

Republikanska nacionalna konvencija nastavlja se narednih dana, a očekuje se da će biti još govora i iznenađenja. Svi oči su uprte u Trumpa i njegove saveznike, koji će trebati uvjeriti Amerikance da je njegov drugi mandat najbolje rješenje za zemlju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -