Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometLana Pudar dobila poštansku marku - Novo priznanje za bh. plivačicu

Lana Pudar dobila poštansku marku – Novo priznanje za bh. plivačicu

Poštanska marka sa likom plivačice Lane Pudar odštampana je u tiražu od 10.000 primjeraka, sa nominalnom vrijednošću od 3,20 KM. Ovo je veliko priznanje za mladu sportistkinju koja je već sada postala jedan od najvećih sportskih brendova Bosne i Hercegovine.

Sa samo 18 godina, Lana Pudar je zaslužila da bude na poštanskoj markici svoje države, što je priznanje koje rijetko ko dobija u tako mladim godinama. Za nju je ovo nevjerovatno putovanje i osjeća čast, ponos i ogromno zadovoljstvo zbog ovog dostignuća.

Mostar je grad koji je u prošlosti dao mnogo velikih sportista, posebno u ekipnim sportovima. Također, Bosna i Hercegovina je imala veliki broj vrhunskih sportista koji su ostvarili uspjehe na najvećim svjetskim takmičenjima. Međutim, u današnjem vremenu situacija u sportu je teška, a uslovi za vrhunsko plivanje u Mostaru su izazovni.

Ipak, Lana Pudar je već sada jedan od najvećih sportista i sportskih brendova naše države svih vremena. Njena izuzetna posvećenost, talent i postignuti rezultati su prepoznati i od strane BH Pošte koja je izdala poštansku marku s njenim likom.

Iz plivačkog kluba Orka Mostar su se zahvalili BH Pošti na ovom gestu i na tome što su prepoznali značaj i veličinu onoga što je Lana Pudar postigla i što predstavlja za Bosnu i Hercegovinu.

Lana Pudar je postala inspiracija mnogima, a poštanska marka sa njenim likom će zauvijek ostati kao podsjetnik na njeno dostignuće i njenu izuzetnu karijeru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -