Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPredsjednik Džo Bajden priznao grešku: Nisam trebao poticati napade na Trumpa

Predsjednik Džo Bajden priznao grešku: Nisam trebao poticati napade na Trumpa

Američki predsjednik Džo Bajden je priznao da je pogriješio kada je poticao svoje pristaše da Donald Tramp bude njihova “meta”. U razgovoru sa donatorima, Bajden je rekao da trebaju preusmjeriti fokus kampanje s njega na svojeg suparnika. Međutim, on je naglasio da nije on taj koji koristi huškački jezik, već da to čini Tramp.

Bajden je istakao da je njegov jedini cilj pobijediti Donalda Trampa te da je želio skrenuti pažnju sa svojih slabosti fokusirajući se na protivnika. Međutim, neki republikanci su ga optužili da je stvorio neprijateljsku atmosferu koja je dovela do atentata na Trampa. Američki predsjednik je osudio političko nasilje i priznao grešku u poticanju napada na svog suparnika.

U intervjuu za NBC, Bajden je rekao da je pogriješio kada je koristio tu riječ i da je namjeravao usredotočiti se na Trampovo ponašanje. On je naglasio da nije tip koji je odbio prihvatiti ishod izbora i da se Tramp uključio u retoriku nasilja.

Bajden se suočavao s pritiscima iz vlastite stranke da se povuče kao kandidat, pa je bio sklon skrenuti pozornost sa svojeg lošeg nastupa kritizirajući protivnika. Istaknuo je Trampovu ulogu u napadu na Kapitol i podsjetio da nije bio tip koji je oduvijek želio biti diktator.

Potez predsjednika Bajdena da prizna grešku i preuzme odgovornost može imati impliciranja na tijek predstojećih izbora i percepciju javnosti o političkom nasilju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -