Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPokušaj ubistva Donalda Trumpa: Da li je napadač djelovao sam?

Pokušaj ubistva Donalda Trumpa: Da li je napadač djelovao sam?

Tema broj 1 u svijetu ovih dana je pokušaj ubistva republikanskog kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa. Prema izjavama profesora Mujkića, postoji mogućnost da je napadač, Thomas Matthew Crooks, djelovao sam, bez pomagača.

Prema riječima profesora Mujkića, 20-godišnjak je imao problema u društvu, bio je žrtva zlostavljanja tokom školovanja, te je vjerovatno imao nekakve lične i psihološke probleme. Što se tiče političke motiva, Mujkić smatra da trenutno nema dovoljno informacija da bi se donio zaključak.

Profesor Mujkić također naglašava da Crooks nije koristio najopasnije dostupno oružje, već pušku koja se može legalno kupiti. Ipak, to ne umanjuje ozbiljnost napada, već samo pokazuje da je Crooks mogao imati pristup mnogo opasnijem oružju.

Kada je riječ o propustima u sigurnosti, Mujkić ističe da će se vjerovatno ispostaviti da je do greške došlo kod lokalne policije ili državne policije Pennslyvanije. Prema profesoru, Američka tajna služba je zadužena samo za obezbjeđivanje kritičnog prostora oko događaja, dok su na većem događaju poput ovoga uključene mnoge policijske službe. U ovom slučaju, napad se desio van tog kritičnog prostora, što upućuje na to da je došlo do propusta.

Istraga će pokazati da li je Crooks djelovao sam ili je imao pomagače, kao i da li su postojali bilo kakvi politički motivi. U međuvremenu, svijet ostaje u šoku zbog pokušaja ubistva jednog od najpoznatijih političara današnjice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -