Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaUhapšen muškarac u Čeliću sa ručnom bombom i oružjem

Uhapšen muškarac u Čeliću sa ručnom bombom i oružjem

Službenici Policijske stanice Čelić su jučer intervenisali zbog prijave nasilja u porodici i tom prilikom u porodičnoj kući zatekli M.Č., rođenog 1984. godine, kako drži ručnu bombu. Prema navodima policije, postojala je potencijalna opasnost povređivanja svih ukućana.

Ručna bomba je oduzeta prilikom intervencije, a muškarac je priveden i dalje je u službenim prostorijama Policijske stanice Čelić. Kantonalni tužilac je obaviješten o ovom događaju, a potrebne mjere su poduzete.

U toku pretresa kuće, policija je pronašla automatsku pušku, vazdušnu pušku, municiju različitog kalibra i određenu količinu materije koja asocira na opojnu drogu. Oduzeto oružje i droga su privremeno oduzeti.

Nakon kriminalističke obrade, M.Č. je danas predat Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ovo hapšenje još jednom ukazuje na važnost djelovanja policijskih službenika u održavanju sigurnosti u zajednici i suzbijanju nasilja. Incidenti kao što je ovaj podvlače potrebu za snažnijim mjerama i povećanjem svijesti o problemu nasilja u porodici.

Zahvaljujući brzoj reakciji policije, potencijalna opasnost je otklonjena i M.Č. je sada u nadležnosti sudstva. O daljim postupanjima u ovom slučaju informacije će biti objavljene nakon istrage.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -