Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaZamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić u bjekstvu, osumnjičen za više krivičnih djela

Zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić u bjekstvu, osumnjičen za više krivičnih djela

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine izveli su akciju “Kings” rano jutros u 3:30 sati, u sklopu koje su, na osnovu raspisane potrage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Uprave za organizovani i teški kriminalitet, uhapsili osumnjičenog Zorana Galića. Ova akcija se izvodi nakon nedavne operacije “Kings” na području Hercegovine, tokom koje su privedeni komandir trebinjske granične policije Blagoje Milović, kao i državljani Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Ivica Bago.

Zoran Galić, zamjenik direktora Službe za poslove sa inozemstvom i međunarodnu pravnu pomoć (SIPA), sada se nalazi u bjekstvu i, prema posljednjim informacijama, sklonio se u Hrvatskoj. On je osumnjičen za više krivičnih djela, zbog čega će biti predat u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Ova situacija izaziva nezadovoljstvo javnosti jer se Zoran Galić, kao visoki policijski službenik, koji bi trebao štititi zakon i pravdu, odlučio pobjeći od nadležnih organa. Slično su se ponašale i ubice Vedrana Puljića, koji su uspješno izbjegli hapšenje i sakrili se od zakonodavne ruke.

Očekuje se da će policija i nadležne institucije uložiti maksimalne napore kako bi pronašle Galića i privedle ga pred lice pravde. Do tada, on će ostati nedostupan bosanskohercegovačkom pravosuđu.

Ova situacija postavlja pitanja o efikasnosti policijskih institucija i nedopustivosti bilo kakvih povlastica ili privilegija za visoke službenike. Javnost zahtijeva transparentnost i odgovornost institucija, kako bi se osigurala vladavina prava i ugled države.

S obzirom na trenutno stanje, očekuje se da će se ova vijest širiti dalje i privući pažnju javnosti, jer se radi o visokorangiranom policijskom službeniku koji je pobjegao od zakona.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -